Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A klasszikus karácsonyi dekoráció varázsa

Joó Zsuzsa
2023. 11. 01. 09:35:00

Trendek jönnek, trendek mennek, megmondhatja nekünk az AI, milyen elegyen a személyre / cégre szabott karácsonyunk, de tegyük a szívünkre a kezünket, titokban mindannyian vágyunk egy Last Chrismas jellegű karácsonyra… !

Amikor bekuckózhatunk a jó meleg kandalló mellé egy kényelmes fotelba, vagy a szőnyegre vetett fehér szőrmére, és csak bámuljuk a tűznyelvek játékát. Mellettünk megannyi gömbbel és apró kiegészítővel feldíszített karácsonyfa, az alja tele gyönyörű ajándékdobozokkal. A szoba tele tündérfénnyel, a kandallón gyertyák , rajta girland, felette dúsan díszített koszorú. Az asztalon adventi koszorú, a kanapén piros párnák és plédek, a dohányzóasztalon karácsonyi kompozíciók. Vendégeinket szépen megkomponált kopogtató koszorú várja a bejárati ajtón, természetesen a lábtörlő is jelzi már, itt ügyelnek arra, hogy meghitt hangulatban teljenek a várakozás és az ünnep napjai.

A klasszikus, örök karácsonyi díszítő szín a piros, amely eredete még a kezdetekhez nyúlik vissza, hiszen 16.században, amikor először állítottak karácsonyfát piros almával díszítették azokat. Később egészült ki a betlehemi csillagot jelképező csúcsdísszel, a csillaggal, ami arany színű volt. Az arany eredetileg nemesfém, színként  a 15. századtól használták, így a századok folyamán többnyire ezt a két színt választották  a karácsonyfák díszítéséhez. Természetesen egyre több kiegészítővel, és mára már nincs olyan színkombináció, amellyel ne láttunk volna karácsonyfát díszíteni.

Az évek során mi is rengeteg féle karácsonyfát díszítettünk már, mindegyiknek megvan a maga szépsége, de számomra az igazi, meghitt ünnepet a piros-arany karácsony jellenti. A pirosnak van valami varázsereje, erőt, dinamikát, merészséget sugall, de ugyanakkor a szeretet, szenvedély színe is, ami nélkülözhetetlen az élet megéléséhez. Ezért bátran ajánlom mindenkinek, akár céges, akár magán karácsonyi partyk színeként. Webshopunkban számtalan piros és arany dekorelem található, amellyel igazán meghitté varázsolható az év legnagyobb ünnepe.

Tartalomhoz tartozó címkék: Privát dekoráció Rendezvénydekoráció
Az oldal tetejére